Mirar Automation

Specificaties:

Automatiseren van landbouwmachines

Beschrijving:

Sinds 2021 zijn we begonnen aan verschillende klussen in opdracht van Ellens Landbouwtechniek B.V. hierbij vervangen we de oudere besturing van verschillende machines.

In het afgelopen jaar hebben we een tweetal bestaande uien oplaad en rooi machines geautomatiseerd en daarbij de installatiekasten bestaande uit relais vervangen voor hypermoderne IFM PLC systemen. Deze PLC’s zijn uitermate geschikt voor projecten in de voedsel en landbouw. De waterdichte PLC’s worden gebruikt voor het nog fijner afregelen van bijvoorbeeld opvoerbandjes, diabolo’s, cilinders, en stuurassen etc.

Tevens mochten we begin 2022 een besturingssysteem bedenken voor een geheel nieuwe machine Voor Ellens Landbouw. Genaamd de 4 rijige aardappel voorraad rooier. Eerder bestond al de 2 rijige rooier waarbij er 2 rijen aardappels tegelijk kan worden gerooid. De nieuwe voorraad rooier kan dus het dubbele werk verrichten in dezelfde hoeveelheid tijd.


Specificaties:

Vernieuwing liersysteem

Beschrijving:

De voormalige UK135 welke is overgenomen door de Ierse O.F. Fishing Ltd was toe aan een vernieuwing van het verouderde Marelec touwliersysteem. De complete installatie van de lieren is overhoop gehaald en vervangen voor een nieuw automatisch halen Mirar Winch Control System van Electroservice Urk B.V.

De werkzaamheden zijn voorbereid op Urk en volledig in Ierland uitgevoerd. Alle oude technologie is verwijderd en vervangen voor het eerder genoemd PLC systeem. Daarbij een touchscreen voor het bedienen daarvan.

Tevens is later in samenwerking met Luyt Group B.V. de airflex vervangen voor een Katsa pompverdeelkast.


Specificaties:

Engineering en installeren van een complete elektrotechnische installatie.

Beschrijving:

De Patriot was een van de projecten om de lokale maritieme industrie te stimuleren. In opdracht van Javelin International B.V. heeft Electroservice Urk de installatie aangebracht op het 4e Javelin schip. 

De Patriot is een multipurpose vessel. Het vaartuig is geschikt voor hydrografisch en seismologisch onderzoek, crew tendering en ondersteunende activiteiten, zoals transport van apparatuur of vracht, duikondersteuning, ondersteuning voor windmolenparken en het beveiliging van andere vaartuigen.

De Patriot kan 24 uur per dag, zeven dagen per week voorbij de 200 mijl zone opereren. Zo’n groot operatiegebied vereist dat de bemanning voor een langere periode op zee blijft. Daarom heeft de Javelin niet alleen veel werkruimte en 12 zitplaatsen, maar ook 10 slaapplaatsen, 2 toiletten en een douche, een watermaker en een volledig uitgeruste kombuis.


Specificaties:

Ontwerpen en leveren besturingssysteem sproeiponton ‘Omega’

Beschrijving:

In opdracht van Coupeurs Hydrauliek B.V. uit Easterein(FRL) heeft Electroservice Urk B.V. een besturingssysteem ontworpen, gebouwd en geleverd op het sproeiponton ‘Omega’.

Electroservice Urk heeft het besturingssysteem op het ponton vernieuwd. Het besturingssysteem bestuurt 4 lieren waarmee het ponton kan worden gepositioneerd.  Deze lieren kunnen worden bediend handmatig met de handels of semi-automatisch door middel van een PLC. De lieren halen of vieren automatisch zodat het schip zich beweegt in een door de bestuurder bepaalde richting. Het besturingssysteem is geleverd met een scherm waarmee de status van het systeem kan worden ingelezen en een foutdiagnose kan worden gesteld.

Donderdag 25 februari is het systeem opgeleverd aan de klant. Sproeiponton ‘Omega’ is eigendom van De Vries & van de Wiel. Het ponton wordt op dit moment ingezet bij werkzaamheden in de Houthaven van Amsterdam.

Sproeponton ‘Omega’ is niet eerste project dat in opdracht van Couperus Hydrauliek is uitgevoerd. In het verleden zijn diverse schepen, pontons en machines voorzien van een besturingssysteem.

Meer informatie:

 

http://www.deme-group.com/vw
http://www.couperushydrauliek.nl/


Specificaties:

Leveren van AlphaFuelControl aan boord van het schip MPS Anesha van Scylla AG.

Beschrijving:

Electroservice Urk heeft voor Alphatron Marine een AlphaFuelControl geleverd voor het schip MPS Anesha.
AlphaFuelControl is een door Elektroservice Urk en Alphatron Marine ontwikkelde regelaar waarmee het brandstofverbruik van het schip kan worden geregeld.
Het doel van deze regelaar is brandstofbesparing.
Ontwikkeling van de AlphaFuelControl wordt door Elektroservice Urk verricht. Installatie en grafische besturing wordt door Alphatron Marine verricht.
MPS Anesha het zesde schip van Scylla AG dat met een AlphaFuelControl wordt uitgerust. Eerdere schepen uitgerust met een AlphaFuelControl zijn: MPS Lord Byron, MPS Edelweiss, MPS Inspire, MPS Savor en MPS Jane Austen. Deze schepen zijn tweemotorige schepen met een lengte van 110 tot 135 meter en een breedte van 11,45 meter.

Meer informatie:

 

http://www.alphatronmarine.nl/pdf/2_2013_001_AlphaFuelControl.pdf 
http://www.alphatronmarine.com/
http://www.destromingmedia.nl/downloads/msinspire/files/assets/basic-html/page31.html


Contact

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden